események

Zánka, nyári tábor

Az idei nyári tábor a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban került megrendezésre augusztus 7-12 között. A volt üttörőtábor csodálatos környezetben fekszik a Balaton északi partján, épületei, lakóházai azonban még a régmúlt időket idézik. Akik jártak itt korábban, azok szerint semmi nem változott. A szállások retro stílusa ellenére jó edzőtábori hangulat volt, a 10-ágyas szobák összekovácsolják az embereket, de megvan a veszélye hosszútávon, hogy nézeteltérések támadnak és olykor egymás agyára mennek.

 

A tábort Kobayashi Hiroaki sensei (6.dan), a Kobayashi dojo helyettes vezetője irányította. Tudásában idén sem kellett “csalódnunk”, ismét lenyűgözött bennünket aikidojával. A szokásos kihon helyett, nagyobb teret kaptak a változatok, így lehetőség nyílt kaeshi waza, renzoku waza, jo dori, tachi dori gyakorlására is, mely a vizsgázók felkészülését nagyban segítette.

189 fő vett részt a táboron, a legtöbben pénteken voltunk, amikor is egyszerre kb. 140-150 ember volt a tatamin. A tornaterem, már a megszokott ablak nélküli remekművek egyike, melybe igen nehéz becsalni némi friss levegőt, adott otthont a pusztakezes technikáknak, de amikor az idő engedte, a fegyveres gyakorlás a szabadban folyt.

 

Dojonkból a táboron 30 fő vett részt, melyből 24-en végig ott voltak. Az idei tábor többeknek különleges volt, mert első, vagy második dan fokozatukat itt szerezték meg. A tábor zárásaként megrendezésre került dan vizsgán sikeresen vizsgáztak 1.dan fokoztara: Péter Zita, Bíró Márton, Kecse Nagy Szabolcs; 2.dan fokozatra: Czéh Sándor, Magyar Balázs.

 

Augusztus 7-én kedden egy kisebb konvoj vágott neki az útnak. Esztergomból 4 kocsi indult együtt 11 fővel, majd ehhez csatlakozott még Bajnán 3 autó 7 fővel a fedélzeten. A többiek külön indulva jutottak el a tábor helyszínére. A szállások elfoglalása már bonyodalommentes volt, de a bejelentkezést bonyoloította, hogy sokan érkeztek egyszerre a helyszínre, így ott kisebb tumultus alakult ki. Az időhiány miatt az első edzés időpontja is ennek megfelelően egy órával későbbre tolódott. A napirend az edzések időpontjához igazodott, délelőtt 10.00-tól, délután pedig 17.00-tól gyakorolhattunk. A fennmaradó időt mindenki saját belátása szerint osztotta be, de nagyjából együtt mozgott a csapat. Az időjárás mindenképpen kedvezett az egy hetes tábor programjainak, az edzések mellett lehetőség volt fürdőzésre is a Balatonban, pihenésre akár a parton, akár a szobákban, este pedig a jól bevált időtöltésre, a vacsora utáni sörözésre. A táboron készült képek (hamarosan láthatók majd a weboldalon), bár teljesen vissza nem adják a jó hangulatú edzéseket, a pihenést, szórakozást, de tanuskodnak róla, hogy hasznosan telt el ez a pár nap. A szombat esti szokásos partin Gulyás László, gulyással vendégelte meg az egybegyülteket. Három nagy kondérban készült az étel, különböző erősségi fokozatoknak megfelelően. A gulyásnak legfőkképpen Hiroaki sensei örült, akinek egyik kedvenc étele, és nem lehet belőle eleget készíteni számára.

 

Ezúton szertnék köszönetet mondani a szervezőknek, a résztvevőknek, és persze Hiroaki senseinek, aki már több mint 14 éve vezet tábort Magyarországon. Köszönöm, hogy a dojoból ilyen sokan eljöttek, remélem mindenki számára hasznos volt. A következő táboron bízom benne, hogy legalább ennyien részt vesznek majd.

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s