események

Drégelypalánk – I. ASD tábor 2007. október 20-22.

Drégelypalánkon, a szlovák határ mellett fekvő, csendes kis faluban került megrendezésre az I. Aikido Shinbukan Dojo tábor. Az ötletet a japán Kobayashi Dojoban hasonlóan megrendezésre kerülő tábor szolgáltatta, melyen két alkalommal is sikerült már részt vennem. A másik ok, hogy a résztvevők az aikido gyakorlása mellett, kilépve a mindennapok megszokott kerékvágásából, kikapcsolódjanak, pihenjenek, és szellemiekben és testiekben egyaránt frissen térjenek haza.

Bizton állíthatom, hogy ez az első tábor nagyon jól sikerült, amely egyrészt köszönhető volt a helyválasztásnak, a résztvevőknek, és az időjárásnak egyaránt.

 

Szálláshelyül a falu közepén található, felújított, hangulatos parasztház szolgált. Étkezésünket a gyalog 5 percre található Várkapitány Étterem adta, melyben előre megrendelt menü várt minket. Az edzéseket a szintén közeli – 2 percre található – kultúrházban tartottuk.

Nem zajlott problémamentesen minden, ugyanis sikeresen otthon felejtettük az esti beszélgetéshez körítésként szolgáló sör és bor készleteket, amelyen Marci hamar segített. Mivel ezt a készletet az első este sikerült elfogyasztanunk, így másnap estére újabb ellátmányt kellett beszereznünk.

A gyakorlások alkalmával a kevesebbet gyakorolt technikák kerültek előtérbe, így kaeshi, és renzoku waza, tachi dori, és rávezető gyakorlatok – a test használatának gyakorlása – adták az edzések tematikáját.

 

Drégely várának meglátogatása jó edzés volt mindenki számára. A vár megközelítése – lévén hegytetőn épült – bizonyára már a törököknek is egy próbatétel volt, nekünk azonban annyi könnyebbséget jelentett, hogy nem kellett magunkkal cipelnünk a vár ostromához szükséges eszközöket, de mire felértünk, így is szuszogott mindenki. A kilátás, a hegyek látványa azonban kárpotolt mindenért.

Az estéket a szokásos módon, jó hangulatban, a közösségi szellem építésének szenteltük, a reggeleket pedig, a szállás udvarán lévő medence 5 fokos vizében való mártózással kezdtük. Külön kiemelném, hogy a lányok közül is többen teljesítették a próbatételt, sikeresen legyőzvén önmagukat.

 

Összegzésként köszönet mindenkinek mindenért. Jövőre, ha nem találunk jobb helyet találkozunk a II. ASD táboron ugyanitt.

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s