események

Az Akropolisz árnyékában II. – Athén 2007. 10. 12-14.

Október közepén került megrendezésre az athéni Kobukan Dojo fennálásának 5 éves évfordulójára szervezett tábor. Bizton állíthatom, hogy egy jól sikerült hétvégén vehettem részt, és az edzések alkalmával sok újdonsággal is találkoztam.

Szállásom az Akropolisz lábánál volt, Athén egy régi városnegyedében. Kobayashi senseiel és a japánból érkezett többi résztvevővel, egy délelőttöt e felújítás alatt álló remekmű és környezetének megtekintésének szenteltük. A görög zászló ünnepélyes felvonásának is részesei lehettünk, melyre rengeteg magasrangú személyiség érkezett a helyszínre.

 

az Akropolisznál

A három nap alatt 10 edzéslehetőség volt, mely igen intenzív volt a résztvevők számára. A gyakorlásokat Kobayashi Yasuo (8.dan), Igarashi Kazuo (7.dan), Shirakawa Katsutoshi (6.dan) és Urban Aldenklint (6.dan, a Kobayashi dojo legelső külföldi uchideshije) vezették. A senseiek óránként váltották egymást, így az edzések között csak egy szusszanásnyi idő volt – inni egy korty vizet, megigazítani a hakamát.

 

Igarashi senseiel / Kobayashi senseiel

Sok ismerőssel is találkoztam, elsősorban Japánból, de voltak Lengyelországból, Svédországból, Angliából is barátok. A helyiek közül úgy 250-300 fő vett részt, az olimpiai stadionban bérelt, erre a célra berendezett csarnok egyikében zajló aikido szemináriumon. A második nap estéjét egy különleges, régi görög étteremben zártuk, ahol tradicionális ételeket szolgáltak fel, egyik jellemzője ennek, hogy az ételek elfogyasztásához csak kanál és kés állt a vendégek rendelkezésre.

csoportkép (sajnos nem teljes)

Az utolsó nap edzései bemutatókkal zárultak, ahol a helyi aikidokákon kívűl a külföldről érkezett oktatók is pár perces izelítőt adtak tudásukból. Az embukait természetesen a japán mesterek bemutatói zárták, jómagam is részt vettem rajta, egyszer mint oktató mutattam be, majd Kobayashi sensei ukéjaként.

Az utólsó este is jó hangulatban telt, a Kobukan Dojo vezetőjének Adam Adamsky senseinek a lakásán múlathattuk az időt egy nagy parti keretében, ahol mindenki, aki számított jelen volt.

Kobayashi sensei – Shirakawa sensei – Igarashi sensei

Hajnalban következett a hazautazás, a kellemesen meleg, nyár végi időjárásból, a kora őszi időbe. Köszönet a szervezőknek a sok segítségért, felejthetetlen élmények egyike marad ez, azt hiszem nemcsak nekem.

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s