események

Masuda Manabu – Tavaszi tábor 2008

“Masuda desu, mata isshukan yoroshiku onegaishimasu”, kezdte az edzőtábort sensei!

Ismét egy hetet tölthettünk együtt Masuda senseiel, a Kobayashi dojo 6.danos oktatójával. 6 nap, 11 edzés elég soknak tűnik, de hamar elrepült ez a hét is. Sensei idén is felülmulta várakozásomat, jó hangulatú edzésvezetése mosolyt csalt mindenki arcára. Technikái, kis termete ellenére meggyőztek arról, hogy kitartó gyakorlással lehet fejlődni, előrejutni az úton. Az edzéseken résztvevők kitartóan gyakoroltak, együtt izzadtak, jó hangulatot kovácsolva ezzel. A résztvevők létszáma bőven 100 fölött volt, mely méginkább hozzájárult a tábor eredményességéhez, lehetőséget nyújtva ezzel, a minnél több emberrel való gyakorlásra. A technikákat érintve, minden fokozat megtalálhatta a maga számára megfelelőt, így tudott saját szintjének megfelelően előbbre lépni, újat tanulni. Sensei a vizsgázók szája íze szerint alakította az edzések anyagát, így mind a shodan, nidan, és sandan fokozatra vizsgázók javíthattak felkészültségükön, aprólékosabban gyakorolva azokat a dolgokat, amin javítani kellett. Persze ezzel a többi résztvevő is jól járt, hisz mindenki láthatta azokat a pontokat, amikre különösen figyelni kell a végrehajtások során. Péntek este sikerült senseit elcsalni, egy vacsora erejéig, így egy kellemes szolid estét tölthettünk el együtt.

 

Dojonkból 16 fő vett részt a táboron, közülük voltak, akik fent is aludtak Pesten, de a nagyrészük inkább hazajárt. Talán szerencsésebb, ha a tábor valahol vidéken van, jobban összehozza az embereket, a résztvevők száma is nagyobb, az edzések mellett pihenésre is van idő, az egy hét mindenképpen jobb táborhangulatot kölcsönöz, és kikapcsolódást jelent.

A tábor mint mindíg, most is a danvizsgákkal zárult. Shodan, nidan, és sandan fokozatokra viszonylag sokan vizsgáztak. A mostani vizsga dojonkat is érintette, Bús Mónika shodan fokozatot szerzett.

Számomra nagyon tetszett a mostani vizsga, látszott, főleg a tábor alatt is, hogy készülnek, gyakorolnak a résztvevők. Szépen látszott a fokozatok közötti különbség, és az egyes fokozatokra vizsgázók munkája is egységes képet mutatott. A vizsga után személyesen gratuláltam a vizsgázóknak, mint nagyon sokan mások is, de mégegyszer szeretnék gratulálni a magam nevében mindenkinek, aki a tavaszi tábor vizsgáján sikeresen szerepelt.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek, a résztvevőknek, illetve mindenkinek aki valamilyen pozítiv módon hozzájárult a tábor létrejöttéhez, de legfőképpen Masuda senseinek tartozok, tartozunk köszönettel, hogy már nem is tudom hányadik alkalommal, de kitartóan magyaráz, és tanít, vezet minket.

Találkozunk ismét senseiel a nyári táboron.

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s