események

Anglia, Bath

Alig, hogy elbúcsúztunk Masuda senseitől, pár napra rá ismét pakolhattam, mert Arakawa kunnal indultunk tovább egy másik táborba. Nevezetesen Anglia Bath nevű városába, ahol is a Tenchikan Dojo meghívásából Hiroaki sensei hétvégi táborán vettünk részt. Az Austrian Airlines gépe repített minket egy jó adag Wiener Schnitzel elfogyasztása után a bécsi reptérről a londoni Heathrow Nemzetközi Repülőtérre, ahol Hiroaki sensei gépének érkezéséig én alvással, Sándor pedig olvasással próbalta elütni az időt. Nemsokára megérkezett azonban Jeff barátom, a tábor szervezője, akivel évekkel korábban -ha jól rémlik 2000-ben- együtt voltunk uchideshik a Kobayashi Dojoban. Baráti üdvözlés, és üditő elfogyasztása után, hamarosan Hiroaki sensei is befutott, örülve az ismételt találkozásnak. Az autópályán ért kisebb dugóból kikeveredve, bő másfél órányi út után egy rövid vacsorai kitérővel, bekvártélyoztuk magunkat a Jeff által már előre lefoglalt egyetemi kollégiumba.

 

Másnap reggeli a városban, majd befutott néhány ismerős arc, köztük Urban sensei, akivel szívélyesen üdvözöltük egymást az újbóli viszontlátás fényében. Kisebb városnézés, és csónakázás után a jól megérdemelt ebéd következett, majd egy kis szabad délutáni különprogram, este edzés, az estét pedig a helyi kínai étterem kosztjával zártuk. Jól esett a kis pihenés, és Bathban, az angolok szerint is nagyon szuper hely, a városnézés.

 

Szombaton már sűrűbb volt a program, az edzések nagyon jól felépítve egy blokkban voltak, a délelőtti és délutáni két edzés között egy óra ebédszünet, amelyet az egyetemi sportcsarnok büféjében töltött el mindenki. Délután kitűnő lazításként fürdőzés, és szauna frissítette testünket. Este a szokásos találkozó a városi pub -ban, egy két korsó sör, amely üdítően hatott a jó hangulatú edzések után, majd este a spanyol konyhával ismerkedtünk, ahol is az egyik felszolgáló srác, mint kiderült magyar volt, és örült, hogy három hónap után, végre tud valakivel beszélni az anyanyelvén is.

 

Vasárnap a szombatihoz hasonló edzésrend, melyet vizsgák zártak. Majd sörözést követő búcsú, és akik még maradtak, azok belekóstolhattak az angol konyha rejtelmeibe. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha “nyers” húst fogok enni, és lám. Sándor két adagot is a magáévá tett, mert a felszolgálás után Hiroaki sensei adagját is egy mozdulattal kiérdemelte. Senseinek sem izlett volna?

A táboron a társaság vegyes volt, mindenfelől, és különböző dojokból, szervezetektől érkeztek az emberek, de összességében a mintegy 50 résztvevővel nagyon jó hangulatú tábort tudhatunk a hátunk mögött. Hiroaki sensei ismét a már megszokotton felül teljesített. Lehet még jobban is? – teszem fel minden találkozáskor a kérdést! Urbán sensei is sokat segített, végig asszisztált az edzések alatt, segítve ezzel a gyakorlást. Az edzéseken a kihonra építve, főleg haladóbb anyag, így kaeshi, és renzoku waza, ninin dori, jo dori volt, amit gyakorolhattunk, és megismerhettük a 13-as forma ken-jo-s változatának harmadik változatát is.

Hamar eltelt ez a hétvége is, hétfőn már senseiel együtt indultunk vonattal Londonba, mi tovább a reptérre, sensei egy nappal később utazott haza.

Köszönet mindenkinek aki lehetővé tette, hogy ott legyünk, és azoknak is, akik itthon tartották a frontot. Jövőre lesz ismét tábor Bath-ban, nagyon ajánlom mindenki figyelmébe, és nemcsak a véres hús végett :))

dojocho

Kategóriák:események

Tagged as: ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s