események

Kobayashi dojo 40. éves évforduló- Parti

2. rész

A 40 éves évfordulós rendezvény második eseménye Tokyo egyik legimpozánsabb hotelében, a Grand Palaceban zajlott. Mindannyian öltönybe vágva magunkat, ajándékokat a honunk alá véve indultunk, a Kudanban tálalható parti helyszínére. Lassan gyülekeztek a résztvevők, akiket egy hosszú recepciós pultnál fogadtak a szervezők, majd a név ellenőrzése után, mindenki bejuthatott az elegánsan feldíszített terembe. 550 fő részvételével zajlott le a parti, melyen az ember több híres oktatóval is találkozhatott. Csak hogy néhány nevet említsek a sok közül: természetesen jelen volt Kobayashi Yasuo shihan a Kobayashi dojo vezetője, Ueshiba Moriteru Aikido Doshu, fia Ueshiba Mitsuteru Waka sensei, Saito Hitohiro shihan,  Kyoichi Inoue sensei (a Yoshinkan Aikido feje), Homma Gaku sensei, és meg sokan mások. Mintegy 17 nació képviselői jelentek meg az eseményen, üdvözölve a Kobayashi Dojo fennálásának 40 éves évfordulóját, és leróva ezzel köszönetüket Kobayashi senseinek, feleségének a Kobayashi Dojo oktatóinak, tagjainak.

A köszöntőbeszédek elhangzása után három szakés hordót törtek fel az erre felkért személyek, majd a közös “kampai” elhangzása után kezdetet vette az eszem, iszom, dínom dánom. Az asztalokra kikészített ennivaló hamar elfogyott, de a hasunk megtöltése után a torkunk sem maradt szárazon. Itatott itt mindenki mindenkit, sensei a tanítványt és fordítva.

 

Kesőbbiekben az egyes országok képviselői, egyenként köszöntötték Kobayashi senseit, és itt volt lehetőség az ajándékok átadására is. Minden nemzet próbált valami saját magara jellemző emlékezetes ajándékkal szolgálni az esemény emlékére.

A “buli” hamarosan a végéhez közeledve a háromszoros “banzai” után Kobayashi sensei és felesége a kijáratnál személyesen búcsúzott mindenkitől, köszönetüket fejezve ki a résztvevőknek, hogy jelen voltak a rendezvényen. Természetesen mindenki átvehette az ez alaklomra készült kiadványt, és ajándékokat.

Hazatérvén, másnap kipihenve magunkat a Wakayamába tervezett 3 napos kirándulásra készülődtünk….

dojocho

Kategóriák:események

Tagged as:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s