események

5 éves a soproni Meishin Dojo

November 22-én indultunk útnak hajnalban, hogy részt vehessünk soproni barátaink jubileumi táborán. Felszerelkezve mindenféle csúcstechnikával bátran indítottam az autót, és kezdtem hozzá útitársaim begyűjtéséhez. Gálicz Anikó, Sági Betty és Nádai Móni döntött úgy, hogy rám bízza magát az első igazán télies időt hozó reggelen. A klasszikus autós térkép is kiegészítette repertoárunkat, de fő bizodalmam a GPS-ben volt, ami az utolsó szakaszon hagyott cserben, végül mégis gond nélkül megtaláltuk a dojo-t, és még átöltözni is volt időnk, majd 10 órakor a többi résztvevővel hunytunk le szemünket Virga János vezényszavára. Az egy órás gyakorlást 5 perc szünet választotta el a Karácsony Zoltán vezette keikotól. Akik ott voltak, azt hiszem, igazán jól érezték magukat, felhőtlen és örömteli edzéseken készülhettünk fel az ebédre. Talán legemlékezetesebbé a második edzés végén ránk váró 200 shikko dachi vágása tette a tábort, legalább is én még 3 nap múlva is éreztem, és az járt a fejemben közben, hogy igazán kegyes dolog tőlem, amikor egy vasárnapi edzésen a tizedét számolom le. Összesen 5 edzés keretezte a szombat esti születésnapi partyt, szombaton az ebéd után Szabó Balázs vezetésével aikidoztunk. Közben megérkezett Bak László és Palovits Ildi is, hiszen a tábor egyik fő eseményeként bemutatók színesítették a programot, ahol a dojo-k és dojovezetők egymás után léptek a tatamira két perces ízelítőt adva tudásukból. A nézők valójában egy kisebb budo-gálán vehettek részt, mivel az aikidosok levonulását kyokushin kai karate, iaido és kendo felvonulása színesítette.

Vasárnap még két edzés várt ránk, az elsőt Laci vezette, és az aikido alapmozgásait emelte ki, majd Szabó Balázs vette át a “szót”.

A terem befogadóképességét teljesen kihasználva gyakoroltunk igen nagy melegben, és igen nagy jókedvvel, de ez utóbbi nem lepett meg. Ezért is szeretem nagyon a kistáborokat, mert azon lelkesek, akik idejüket, pénzüket nem sajnálva részt vesznek, csakis örömmel teszik, és nincs szemükben fáradtság – ez pedig erőt ad.

Bízom benne, hogy egyre többeket érint meg ennek varázsa és engem sem hagy el soha. Kívánom a soproni csoport vezetőjének, Bundinak, hogy az a lelkesedés és kitartás, amivel lehetővé teszi minden érdeklődő számára, hogy gyakoroljon, elkísérje egy életen át. Köszönöm, hogy ott lehettem!

Meishin dojo no goshunen omedeto gozaimasu!

Arakawa

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s