események

Év végi események

A 2008-as év vége is mozgalmasan telt, ugyanis több hagyományos, minden évben megrendezésre kerülő eseményen vehettek részt a dojo tagjai. Tették ezt sokan, mivel ezek olyan rendezvények, amik mindig összehozzák a tagokat.

Időrendben az első ilyen jeles alkalom a “Tele Dojo” elnevezésű programunk, melyet az az elgondolás hívott életre, hogy egy évben, egy alkalommal a dojok minden tagja együtt gyakorolhasson. A heti több helyszínen tartott, változatos időpontoknak, edzésszámnak megfelelően, sokan egyáltalán nem vagy csak ritkán találkoznak egymással. Ez az edzés egy lehetőség mindenki számára, hogy gyakorolhasson a másikkal, edzés utáni partin pedig beszélgethessen, megoszthassa gondolatait, meglátásait a másikkal, akár az aikidóról, akár a mindennapok eseményeiről. Idén december 7. (vasárnap) volt a napja a Tele Dojonak, melyen a tagság mintegy kétharmada képviseltette magát.

Az év végéhez közeledve, az ünnepek utáni december 30.-án tartjuk hagyományos évbúcsúztatónkat, melyet japánul Bónenkai-nak hívnak. Természetesen a partit itt is közös gyakorlás előzi meg, majd a mindenki által hozott finomságokat kipakolva, a koccintást követően egy jó hangulatú évzáróval búcsúzunk az évtől.

Akik kevésbé fáradtak és igazán “őrültek” ahhoz, hogy a 30-ai hajnalba nyúló parti után aikidóval búcsúztassák az évet, azoknak minden évben lehetőségük nyilik, a japánban is hagyományosan megrendezésre kerülő Etsunengeikon kipróbálni magukat és úgymond a régi évből átedzeni magukat az újba. Mért is? Mert az Etsunengeiko december 31. 23.30 – január 1. 00.30 ig tart. Idén sem jöttünk össze kevesebben, mint a korábbi két alkalommal, merthogy immáron harmadik éve, hogy életre hívtuk dojonkban is ezt a hagyományt. Voltak akik “veteránként” vettek részt, de voltak új arcok is, akik az évbúcsúztatás ezen módját választották. Köszönet mindenkinek, akik eljöttek, részt vettek, és jelenlétükkel támogatták nemcsak ezen, de egész éves rendezvényeinket, és a dojo munkáját.

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s