levelek

Kanada Calgary Aikikai, Inaba Yasuhisa shihan

Kobayashi Yasuo shihan blogjából… (fordította: Virág Eszter)

“Kanada Calgary Aikikai iskola mestere, Inaba Yasuhisa elhunyt. Családommal együtt azonnal a canadai Calgaryba repültünk január 30. és február 3. között, azzal a céllal, hogy résztvegyünk a temetésen. Japánból Igarashi sensei, Hawairól Kubo sensei és felesége is eljött. 56 évesen, túl fiatalon hunyt el. Az út felénél. Csalódott vagyok és szomorú. Nyugodjon békében.

Megemlékezés

Inaba Yasuhisa sensei hirtelen halálának a híre megdöbbentett és elszomorított. Inaba san olyan gyorsan ment el közülünk. Szerető családot, feleséget, 4 gyermeket hagyott hátra, és amibe bele sem tudtam gondolni, úgy ment el, hogy nem is láthatta az unokáját. Az Aikido Kobayashi Dojo 3. dojojában, a Motosumiyoshi dojoban tanult aikidot, így ismertem meg. Elevenségével, pozitív hangulatával egyből a dojo középpontjába került. Egy nap váratlanul felvetette, hogy elmegy Kanadába, és elköltözött Calgary környékére. Természetesnek vettem volna, ha szakít az aikidóval, de nagy meglepetésemre azt üzente, hogy felkeresett egy dojo-t Calgary-ban és tanítani kezdett. És elvezetett minket erre a csodálatos helyre, a kanadai hegységbe. 1986 nyarán Banff környékén a Calgary Aikido Dojoval közösen edzőtábort szerveztünk. Attól kezdve összefogtunk, hogy terjesszük az aikidot. Amikor tavaly Hawaii-on találkoztunk, akkor a következőket mondta: „Kobayashi sensei, közeledik a Calgary Aikido Dojo 30 éves fennállásának az évfordulója. Pompás ceremónia lesz. Hozz magaddal minél több tanítványt.” Úgy ment el, hogy nem tudta betartani az ígéretét. Inaba sensei kérlek jöjj vissza hozzánk! Eddzünk mindnyájan együtt itt és most! Nagyon-nagyon sajnálom. Inaba mester tanítványai tiszteletben tartják a mester akaratát, továbbviszik a Calgary Aikido Iskolát. Kubo sensei, Igarashi sensei is együttműködően segítséget nyújtanak. Inaba sensei kérlek ne aggódj! Figyelj minket az égből! Szívből kívánom, hogy nyugodj békében!”

Aikido Kobayashi Dojo

dojocho Kobayashi Yasuo

“2010-ben Inaba sensei akarata szerint, megünnepeljük a a Calgary Aikido 30 éves fennállását. Az időpont előreláthatólag 07.10. lesz. Calgary-ban minden évben ebben az időszakban kerül megrendezésre a világ legnagyobb Indián fesztiválja, a ’Stunpeed fesztivál’. Rodeóval, valamint fogathajtó versennyel, indián törzsi bemutatókkel stb., amit látni kell. A Calgary Aikido Iskola nyilvános edzéssel, harcművészeti bemutatóval köti egybe a fesztivált. Kérem, aki csak tud, jöjjön el!”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s