események

Kangeiko 2009

Idén február 20-22. között került megrendezésre az immár hagyományosnak mondható leghidegebb időszakban tartott táborunk a Kangeiko. Bár idén a természet kegyes volt hozzánk, ettől függetlenül a hőmérő higanyszála közelebb állt a nullához, mint a tízhez. A Kangeiko hagyományos gyakorlási forma a japán budoban, melynek célja, hogy kihívás elé állítsuk magunkat és sikeresen megfeleljünk ennek a kihívásnak. Speciális körülmény (hideg), mely további lehetőséget ad a szellem és a test edzésére.

Az idei esemény különlegessége volt, hogy erre a hétvégére hazánkba érkezett Shirakawa Katsutoshi shihan, aki vezette az edzéseket, tanított minket. Shirakawa sensei 7. dan fokozatú aikido oktató, emellett shinto pap is, így abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy felszentelte a dojot, és imádkozott a dojo, az aikido jövőéért. Shirakawa sensei Kobayashi Yasuo shihan tanítványa, aikido pályafutását a Meiji Egyetem Aikido Kubjában kezdte. Ma profi oktatóként tanít két saját dojoban, és számos csoportot vezet Japán északi részén, Sendaiban, ahol él. Mintegy 500 tanítvány járja az utat az ő irányításával.

 

A tábor tematikáját az alapok megértésére helyezte, az azonosságokra hívta fel a gyakorlók figyelmét. A taijutsu (pusztakezes) gyakorlás mellett a fegyveres elemek is nagy hangsúlyt kaptak.

A táboron, a dojo befogadóképességét kihasználva, mintegy 45 fő vett részt. A hazai gyakorlókat leszámítva érkeztek Sopronból, Kecskemétről, Miskolcról is.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani senseinek, hogy elfogadta a meghívást, és tanított minket. Azoknak is köszönettel tartozunk, akik részvételükkel segítették a tábor létrejöttét, hisz nélkülük, biznyos, hogy nem kerülhetett volna megrendezésre. Külön köszönet azoknak akik munkájukkal segítettek a szervezésben, lebonyolításban, népszerűsítésben.

Mivel a visszajelzések a táborról pozitívak voltak, így sensei 2010-ben is elvállalta a tábor vezetését, és február harmadik hétvégéjén ismét hazánkba látogat. Köszönet neki érte.

Korábbi bejegyzésekben számos cikk, interjú, video látható, mely helyi médiában jelent meg a táborral kapcsolatban.

dojocho

posted by aikido shinbukan dojo

Kategóriák:események

Tagged as: , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s