események

Négy nap Tatabányán

Eljött a tavaszi szünet ideje az iskolákban, ami az MKDE tagjai számára minden évben egy lehetőség arra, hogy a Kobayashi Dojo kiküldött oktatója – jelen esetben Masuda Manabu sensei – által vezetett táboron találkozhasson régi és új ismerősökkel, és együtt edzhessünk.

A megszokottól eltérően a program „edzőtáborosabb” volt, a napi három gyakorlás (két 1,5 órás és egy 1 órás) komolyan igénybe vette a tűrőképességet. Tavaszi tábor lévén az időjárás jóval alul múlta a 2005 –ös nyári rendezvényét, mely szintén itt került megrendezésre. Az én személyes tapasztalatom, amivel hazaérkeztem, hogy ez a változás jó ötlet volt, a délelőtti és délutáni keiko –t épp’ egy rövid ebéd szakította meg, és nem eresztett le az ember, hogy a szieszta kellemes párnái közül kelljen tatamira lépni. A harmadik edzést követően pedig elég idő maradt társasági életet élni. Sensei főleg a vasárnapi danvizsgák anyagára helyezte a hangsúlyt, pusztakezes technikák és fegyver váltotta egymást, szokásosan sokat szerepeltek a vizsgázók.

 

Konkrét számadatokkal nem rendelkezem, de a résztvevők az egy emberre jutó szőnyeg (vagy egy szőnyegre jutó ember) tekintetében felmérve és abból következtetve, hogy két és fél – három sorban ültünk fel a mokuso –hoz, igen jónak mondható. A Shinbukan Dojo a tábor elejétől végéig összesen 10 fővel képviselte magát.

Legyen velünk az erő a soproni nyári táboron is, mindenkinek jó gyakorlást!

Arakawa

posted by aikido shinbukan dojo

Kategóriák:események

Tagged as: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s