események

I. Aikido – Ninjutsu tábor Visegrádon

Idén nyáron került megrendezésre az első visegrádi vegyes tábor. Rögtön a soproni jubileumi esemény után jött el az ideje, hogy Hajagos Zoli eljöjjön hozva csapatát, akikkel már régóta jó kapcsolatot tart fenn az esztergomi aikidosok köre. Nem titkolt szándéka volt, hogy az általa már jó pár éve gyakorolt Ninjutsut is megismertesse velünk, és bevallom, én is nagyon kíváncsi voltam és nyitott.

A helyszín sokaknak ismerős lehetett és szép emlékeket idézett, a Visegrádi Erdei Iskola tornatermében aludtunk már párszor, ha jól tudom, Zoli is azért választotta, mert meghatározó élmények kötik ide. Az edzésrend meglehetősen kötött volt és sűrű, a három nap alatt 10 edzés nem mondható kevésnek. Öt témakört jártunk körül : a tér uralása, az erő helyes használata, az ütközés elkerülése, a központból dolgozás, és a megfelelő attitűd. Mivel a résztvevők közül volt, aki eddig csak az aikido -t illetve csak a ninjutsut gyakorolta, fontos volt a nyitottság, érdekes tapasztalat az egyik edzésen 2. danosnak lenni negyed órával később fokozat nélkülinek. Látni azt, ahogy az első órában fejüket vakarva kérdeznek a ninják, a másodikban pedig magabiztosan vezetik a kezeimet. (amivel én épp a fejemet vakarnám) Az edzés része volt még a Magda-forrásban mártózás, és meditáció. Számomra a legkülönlegesebb részét a tábornak a pisztolyos gyakorlás jelentette, amiből még egy kis bemutatót is rögtönöztetett Zoli tanítványaival. Még ő is elismerő szavakkal szólt erről, ilyet nem sokszor hallani a szájából, meg kell becsülni.

Összegezve a látottakat és hallottakat remélem, hogy jövőre folytatódik ez a kezdeményezés, és talán még többen veszünk részt Esztergomból is, idén nyolcan jelentünk meg.

Köszönöm Zolinak az edzéseket és a többieknek a jó hangulatú gyakorlást!

Csak így tovább!

Arakawa

posted by aikido shinbukan dojo

Kategóriák:események

Tagged as: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s