események

Bemutatók

Az idei év bővelkedik bemutatókban, így van teendő elég a többi program mellet.

Az esztergomi Praktiker áruház megnyitó ünnepséget szervezett, ennek keretén belül kértek fel minket  április 24-én az eseményen való részvételre, ahol gyermek és felnőtt részvétellel tartottunk bemutatót. Ezt követően május 22-én Piliscsabán volt jelenésünk, ahol is a helyi Fudoshin Karate Club szervezésében került megrendezésre az a harcművészeti gála, melyre mi is meghívást kaptunk. Az eseménynek külön hangulatot adott, hogy zuhogott, sőt inkább szakadt az eső, és a tornacsarnok tetőzete megadva magát, sok helyen csöpögött a víz. A másik, még ennél is kellemetlenebb dolog volt, hogy az előttünk lévő csapatnak sikerült a szőnyegen egy porcelántányért széttörniük, így a tatami televolt szilánkokkal, amit ugyan megpróbáltak összesöpörni, de ez nem sikerült. Mivel így nem állt szándékunkban fellépni, végül is arra a döntésre jutottunk a szervezőkkel, hogy megfordítva a szőnyeget kerüljük el, hogy szilánkokkal teli talppal és térddel fejezzük be a bemutatónkat.

A bemutatók kapcsán mindig felmerül a kérdés, hogy mivel ennek elsődlegesen reklámszerepe lenne, visszahozza e a befektetett munka eredményét. Én nem csak ebből a szempontból közelítem meg ezeket az eseményeket. A felkéréseknek eleget téve hozzájárulunk egy adott program szinesebbé tételéhez, örömet jelent a szervezőknek, a résztvevőknek (gyermekeknek, felnőtteknek), a már említett reklám szerepe sem elhanyagolható, valamint a tájékoztatás, amivel mind szélesebb körben válik ismertté a művészet. Tapasztalatot ad, hogyan és mit mutat be az ember, hogy az az egyszerű laikus számára is élvezhető, és valamennyire érthető legyen. Harcművészeti gálákon tapasztalatom szerint nézőként a különböző stílusokban résztvevők rokonai, ismerősei, fellépők szülei, barátai vesznek részt, ennél nyitottabb közönségre inkább sportnapokon, iskolai diáknapokon, fesztiválokon találkozik az ember.

További bemutatók várhatóak július hónapban Esztergomban és Nyergesújfalun, ahol ismét lesz lehetősége az érdeklődöknek találkozni velünk.

A korábbi bemutatókról készült képek elérhetőek a Linkek alatt a Fotoalbum -ra kattintva.

dojocho

posted by aikido shinbukan dojo

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s