események

Shochugeiko

Az elmúlt hétvégén, július 2 – 4. között zajlott a dojo hagyományos nyári tábora a Shochugeiko. A 2007 nyarán útjára indított, a nyár közepén, a legnagyobb forróságban tartott gyakorlást idén is, immáron harmadik alkalommal Urban Aldenklint shihan vezette.

Urban sensei a svéd Iyasaka dojo vezetője 6. danos, a kitüntető shihan címet idén januárban kapta az Aikikai Hombu Dojotól, a diplomán Ueshiba Moriteru doshu aláírásával. Nem kis kitüntetés ez, ha valakit a Hombu dojo shihanjának ismer el.

 

A három nap alatt, nyolc edzésen több mint negyven ember izzadt együtt, gyakorolva Urban által mutatott formákat, melyek sokszor felülmúlták képzeletünket. Urbán harmadszor jár itt, de most is tudott újat mutatni. A fegyveres gyakorlatok közül voltak már ismertek, de mutatott olyan katát (24-es forma), melyet még Tohei Koichi senseitől származik. A pusztakezes technikák között előjöttek olyan formák, melyek a ma ismertektől eltérőek, hisz Kobayashi sensei régen másképp tanította őket. Jó volt felismerni azonosságokat és különbségeket, praktikus dolgokat a gyakorlás során.

A közösségi életnek is szenteltünk bőven időt, hisz nyár lévén a távolból érkezők mindegyike a dojoban aludt, de a hétvégére a hazai gyakorlók közül is szívesen maradtak éjszakára, beszélgetve társaikkal egy egy jó pohár bor mellett.

A dojo tagjain kívűl természetesen itt voltak kecskeméti és miskolci barátaink, de többen érkeztek Budapestről, sőt Székesfehérvárról is. Különleges élmény volt svéd barátainkkal gyakorolni, akik közül idén öten jöttek a táborra.

Nem túlzás azt mondani, hogy bár a korábbi nyári táborok is kitűnően sikerültek, de sorban ez volt a legjobb. Ismét egy jó hangulatú, tapasztalatokban és élményekben gazdag táboron vagyunk túl.

Köszönet senseinek, hogy idén is tanított minket, és köszönet a résztvevőknek, akik nélkül a tábor nem jöhetett volna létre. (képek a táborról)

dojocho

posted by aikido shinbukan dojo

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s