események

Kangeiko 2011

A már régi ismerősnek számító Shirakawa Katsutoshi (7. dan) shihan vezetésével került megrendezésre február 18-20. között a negyedik Kangeiko. A hagyományosan februárban tartott Kangeiko okozott már meglepetéseket a résztvevőknek, de idén kegyes volt hozzánk az időjárás és a nagy hideg elkerülte Esztergomot.

 

Az ismerős hazai arcok mellett bolgár barátaink is részt vettek a táboron. A nyelvi nehézségek ilyenkor csak az első pár percben jelentenek gondot, utána ráeszmél az ember, hogy tényleg igazuk van az oktatóknak, nincs szükség beszédre.

Shirakawa sensei gondosan felépített tematika szerint az alapok újratanulásától, a technikák sokszínű kombinációjáig ismét bemutatatta az aikido szépségeit. Az ő előadásában minden olyan könnyednek és egyszerűnek tűnik, pedig koránt sem az. Ilyenkor az ember úgy érzi, mintha nem tudna semmit és újra át kell gondolnia az eddig tanultakat. Tapasztaltabb barátaim megnyugtattak, hogy ez velük is gyakran megesik és ez a fejlődés egyik jele.

A péntektől vasárnapig tartó edzéseken lehetőségünk volt a pusztakezes és a fegyveres gyakorlatok mellett a sokak által kedvelt tori fune undo gyakorlására is. Ez a shinto gyakorlat amellett, hogy lecsendesíti a lelket, nagyszerű hangulatot teremt az edzéshez.

A hagyományos vidám hangulatú szombat esti vacsorán a résztvevőknek lehetősége volt kötetlenül beszélgetni Shirakawa sensei-el. Az edzőtábor végén sensei biztosított minket, hogy jövőre is találkozhatunk vele a Kangeikon.

Jó érzés eljönni ezekre a táborokra, találkozni és együtt edzeni távoli barátainkkal és tanulni egy olyan kiválóságtól, mint Shirakawa sensei. Köszönöm sensei-emnek, Bak Lacinak, hogy minden évben lehetőséget teremt nekünk ezekre a táborokra.

B.J.

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s