események

Kecskemét – mérföldkő

A résztvevők is megerősíthetik, egy nagyon jó hangulatú tábor emlékeit elevenítem most fel.
Koyanagi sensei már több ízben vezetett szemináriumot Hazánkban, tavaly nyáron Masuda sensei asszisztense volt, így mindenki nagy érdeklődéssel várta, hogy mit tanít majd. Azt gondolom, senki se csalódott.
Aki találkozott már senseiel, tudja, milyen jó kedvvel és lelkesedéssel oktat, mennyire közvetlen a stílusa.
A magam részéről nagyon komolyan készültem erre a pár napra lévén a vasárnapi danvizsgán nekem is számot kellett adnom a tudásomból. Azt kell mondjam, nagy szükség van az időnkénti megmérettetésre, mert az ember sokkal jobban kénytelen rákoncentrálni arra a tudáskörre, ami az ő szintjét hivatott jelképezni. Ezen felül elfogja az a lelkesedés is, ami arra sarkallja, hogy edzések előtt és után is gyakoroljon, ez számomra az első éveket idézte.
Hogy a táboron mi történt? A két órás edzéseken együtt izzadtunk sokan és sokat, eljutottunk az alaplépésektől az Aikido esszenciájáig, a gyakorlás egyik komoly célja is elhangzott, hogyan tudjuk tudatunkat úgy edzeni, hogy az élet egyéb területein is a tatami biztonságot nyújtó érzése vegyen körül, és mindig ennek megfelelően tudjunk helytállni akár különleges és feszült körülmények között is. És persze Tanoshi – Tanoshi – Tanoshi! – Gyakoroljunk örömtelien, ne felejtsünk el lélegezni. 🙂
A Kecskeméti Sumikiri Dojo 15 éves fenállását ünnepelte, ehhez gratulált Sensei és egy ilyenkor szokásos bemutatóval tisztelgett a hosszú és fáradtságos munka előtt, amit alföldi barátaink meg is érdemelnek, minden elismerésem az övék, amiért ilyen gördülékeny és színvonalas tábort rendeztek mind a magyar résztvevők mind Koyanagi sensei részére. Domo Arigatou Gosaimashita!!
A vasárnapi dan-vizsga is talán ennek a különleges eseménynek szóló hatalmas létszámmal zajlott a maga 28 vizsgázójával. Az eredményhirdetés után jó kedvvel néhány szót váltva vizsgatársaimmal megerősödött bennem az érzés, hogy jó úton járunk, jó együtt lépedelni lépésről lépésre a nagyok nyomában!
Találkozzunk nyáron, a szépséges Pécs városában Hiroaki sensei táborán!
Arakawa

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s