események

Nyári tábor – Pécs

Augusztus első hetében került megrendezésre az MKDE nyári tábora, melyet Kobayashi Hiroaki sensei vezetett. Pécs gyönyörű városa adott helyet a rendezvénynek, mely így sokak számára még vonzóbbá tette a részvételt. A szokásos program szerint – napi két edzés – zajlott a tábor. Ezen kívül számos program – városnézés, uszoda, szauna, esti vacsora, bankett – segítette a kikapcsolódást, az elszakadást a mindennapok megszokott rohanásából. Nagyon jól szervezett volt az esemény, köszönet érte a házigazdáknak, és tényleg egy élmény volt Pécs gyönyörű belvárosában a nap bármely szakában egyszerűen csak sétálni, egy esti vacsorát elkölteni, vagy éppen sörözni.

A tábor tematikája senseitől a már megszokott módon elsősorban az alaptechnikákra épült, figyelembe véve a vizsgára készülők elvárásait is. Azthiszem mindenkinek módjában állt gyakorolni a saját szintjének megfelelően. A vasárnapi danvizsgák is sikerrel zárultak, melyen többek között én is sikeres  vizsgát tettem 4. dan fokozatra. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik ebben segítségemre voltak, mind az oktatóknak, mind a gyakorló társaknak.

Hiroaki sensei a pécsi tábor után Esztergomba látogatott, ahol pár napos jól megérdemelt pihenését töltötte. Nem ismeretlen számára a város, hiszen több alkalommal is megtisztelt már minket. Ezalatt a pár nap alatt a városnézésen kívül találkozott még Tétényi Éva Esztergom Város Polgármesterével, aki bemutatta neki a Városházát. Talán nem titok, hogy Polgármester Asszony is nemrég lépett az aikido gyakorlásának útjára. Sensei Angliába utazott tovább, ahol Cambrigeben tart szemináriumot.

Azt gondolom, hogy egy nagyon jó táboron vagyunk túl, amely mind az aikido, mind pedig a pihenés, kikapcsolódás szempontjából minden résztvevőre pozitívan hatott.

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s