események

Shochugeiko – 2012

5 és fél évvel ezelőtt Stockholmban Urban shihan-nál reggelizve merült fel az ötlet, mi lenne, ha a nyári táborunkat Ö vezetné? Miután Hiroaki sensei, az asztal másik oldaláról jóváhagyólag bólintott, Urban elővette noteszét és bejegyezte a dátumot. Így kezdődött, és idén immáron ötödik éve, hogy a nyári táboraink állandó meghívott oktatója.

Azt kell mondjam, szerencsések vagyunk, több szempontból is. Urban az aikidos világ egy remek és elismert alakja, Európa szerte csakúgy mint Ázsiában. Technikai tudása, repertoárja, karizmatikus figurája, szumó alkatú viking teste, kreatív, lágy, ám erőteljes és dinamikus megoldásai magukért beszélnek. Magyarázatai, melyek mélyen megérintenek, olyan energiákat adnak, mellyel sokáig táplálkozhat az ember.

Most, hogy ezeket a sorokat írom, jutott csak eszembe, hogy jubileumi táboron vagyunk túl. Az időjárás is tette a dolgát, biztosította a meleget, hogy kihívás elé állítsa a résztvevőket. Pusztakezes és fegyveres gyakorlás váltotta egymást, előbbin, mint ahogy már sokadszorra, a kapcsolat felvételén és megőrzésén volt a hangsúly, alkalmazva ugyanezt a fegyveres gyakorlás során is, ahol a ki musubi tachi és kumitachi gyökereihez mentünk vissza, a könyebb megértés végett.

A parti kapcsán kicsit szakítottunk a hagyományokkal, és étterem helyett inkább a dojot választottuk. Nem döntöttünk rosszul, legfőképpen, hogy ismét élvezhettük Gulyás Laci barátunk főztjét, aki ezúttal csülökpörkölttel kápráztatott el minket. Miután leöblítettük a vacsorát, azok is megismerhették Urbán másik oldalát, akiknek eddig ehhez még nem volt szerencséjük. Rövid ízelítőt kaptunk zenei tudásából is, mely szintén emelte a parti hangulatát.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani, elsősorban senseinek, hogy évről évre tanít minket, a résztvevőknek és mindenkinek, aki bármi módon segítette a tábor létrejöttét.

Jövőre ismét találkozunk!

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s