események

Kangeiko 2014

Az idei Kangeikot, ahogy azt már megszokhattuk Shirakawa Katsutoshi shihan vezette. Mint már évek óta, idén is nagy várakozás előzte meg sensei érkezését, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek és vesznek részt a táboron. Sensei az idei évben a megszokott elemeken kicsit változtatva, más szemszögből közelítette meg a technikákat, a fókusz idén is más elemeken volt.

kangeiko.2014

Nem szeretek technikai ömlengéseket írni, így az idei bejegyzésre egy olyasvalakit kértem fel, aki most találkozott először japán mesterrel, annak ellenére, hogy már 8 éve, 5 éves kora óta gyakorol. Alább az ő benyomásai olvashatóak a táborról:

“Milyen is egy japán mesterrel edzeni?

Először is nagyon izgalmas, mert máshogy tanít, mint ahogy azt megszoktam például Urban senseinél, vagy egyéb tanároknál, akik tanítottak/tanítanak. A mozgása is furcsa volt nekem, a gyakorlatok amiket tanított, ismeretlennek, vagy egy már ismert gyakorlat változatának tűntek. Ez persze abból is adódik, hogy én még csak egy éve járok a felnőtt csoportba és a gyerekedzés technikái egyszerűsítettek.

Na de lényeg a lényeg. Amikor Shirakawa senseiel edzettem az teljesen új és nagyon élvezhető volt ( nem mintha Laci bácsival nem lenne az :D). Ami tetszett, hogy japánul, vagyis az anyanyelvén beszélt, de mégis tiszta és érthető volt, még én is értettem, pedig nem vagyok nyelvész. Ez azért volt fura, mert Urban sensei, akár sok másik angol nyelven beszélő külföldi, nem beszéli olyan tisztán az angolt, hogy megértsem, noha az angolt jóval több ideje tanulom, mint a japánt ( amit csak önszorgalomból tanulgatok ). Aztán az, hogy vele mutathattam be a technikát, az külön élmény és megtiszteltetés volt. Gondolom másoknak ez nem olyan nagy szám, de nekem mint kezdő felnőtt-edzésesnek, ez nagyon nagy dolog volt. Élveztem, még akkor is ha belekavarodtunk a techinkába, és a végén egyikünk sem tudta, hogy mi legyen (én azért, mert nem ismertem a gyakorlatot, Shirakawa sensei meg azért, mert valami eszméletlen érthetetlen helyzetben voltunk).

Mindig élmény, ha egy külföldivel gyakorolhatok. Legyen az horvát, svéd vagy japán. Életemben először kerültem abba a helyzetbe, hogy élőben hallhattam anyanyelven beszélni japán embert. Különleges élmény volt egy ilyen nagy mesterrel együtt edzeni, mégha csak egy edzésén is tudtam részt venni és még jobb volt, hogy annyi ismerőst láthattam vissza a nyári táborról.

Nagyon tetszett és utólag is köszönöm.”

Imre Anna Léna

ia

Kategóriák:események

Tagged as:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s