események

Ha valamit csinálsz azt csináld jól és 100%-os koncentrációval

Teljesen kihalt, csendes a dojo – aztán persze megint megtelik majd élettel – egy-egy tábor után fura érzés, valami véget ért, egy darabig.

Shochugeiko Urban shihannal:

Most sem történt ez másképp, miután vasárnap mindenki hazatért, átadva magát a jól megérdemelt pihenésnek. Immáron 7. alkalommal volt abban a szerencsében részünk, hogy Urban shihan tanításában részesülhettünk. Előfordulhat, hogy mi nem figyeltünk, de évről évre új arcát mutatva, most is igen érdekes, magas színvonalú okításban volt részünk. A 8 óra gyakorlás alatt legfőképpen olyan érzéseket, megközelítéseket próbált átadni, amely alapvetően irányul az Aikido alapvető jellemének a megértésére, az együttműködés, befogadás, elfogadás által hogyan válnak a fizikai technikák, önvédelmi gyakorlatok harmonikus, tartalommal megtöltött mozgássá. Fűszerezve mindezt sokéves, tucatnyi oktatónál eltöltött gyakorlásból és oktatásból származó tudása, sokszor hétköznapi életünkben is fellelhető, párhuzamot vonó magyarázataival. Karizmatikus személyisége, könnyen érthető, egyszerű, lényegretörő tanítása, kisugárzása, valamint a táborozók változatos összetétele, mentalitása, tudáséhsége együtt járult hozzá, hogy egy szuper hétvégét sikerült ismét együtt tölteni.

shc14_3 shc14_2

Mielőtt zárnánk e sorokat, köszönetet mondva mindenkinek az együtt töltött szuper hétvégéért, jöjjön egy beszámoló egy 13 éves leányzó “tollából”:

Rövid élménybeszámoló a Schochugeiko-ról. Idén, ez a három napos tábor, július legelső hétvégéjén került megrendezésre. Én ezen a táboron még nem vettem részt, tavaly csak egy edzésre jöttem el.  Bár voltam már edzőtáborban, nem is kevésben, de külföldi oktató közreműködésével még soha.

Tehát sok edzés volt, ahogy az egy edzőtáborban elvárható. Pénteken kettő, szombaton négy és vasárnap megint csak kettő; fantasztikus edzést tartott nekünk Urban sensei. Ami leginkább tetszett, az a változatosság. Mivel, ahogy azt már Shirakawa senseinél is említettem, és maga Urbán sensei is sokszor mondta, minden tanár másként tanítja az aikidót. Ezen a hétvégén nem csak technikai újdonságokkal, de rengeteg elmélettel is gazdagodtam. Nem tanultam teljesen új technikákat, de egészen alap, már gyerek korom óta fejlesztgetett és tanult formákat ( iriminage, ikkyo ) mutatta be másként. Rengeteget mesélt más oktatókról is, ahogy arról is, hogy az aikido gyakorláshoz mennyi mindenre van szükségünk ( például megtanulni a központunkat használni ).

shc14_1

Magáról Urban seniseiről már volt egy előzetes benyomásom, hiszen találkoztam már vele. Egy nagyon kedves, barátságos (néha kicsit félelmetes) és nagyon tapasztalt mester. Művelt, sok helyen, sok dojoban megfordult már, és rengeteg ideje (44 éve) aikidózik.

Összegezve egy nagyon jó, hasznos (és fárasztó) táborban voltam, és remélem következő évben is el tudok jönni. 🙂

Imre Anna Léna

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s