levelek

Újévi üdvözlet – Kobayashi Yasuo soshihantól

Az alábbi levél érkezett az Aikido Kobayashi Dojo-tól, melyet teljes terjedelmében olvashattok magyarra fordítva. (Köszönet Magyar Balázsnak a fordításért)

Boldog Új Évet!

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek jó egészséget és sok szerencsét kívánjak!

Tavaly március 11-én hatalmas földrengés sújtotta Japánt, káoszt és zűrzavart okozva országunkban. Örömmel jelenthetem, hogy a Tohoku körzetben található Aikido Kobayashi Dojot, ami szintén sérüléseket szenvedett, rendbe hoztuk, és mindenki újra megkezdhette a gyakorlást.

1955 áprilisában csatlakoztam a Honbu dojohozAz alapító, Ueshiba Morihei, fia, Ueshiba Kisshomaru és sok más oktató felügyelete mellett kezdtem el a gyakorlást. Az egyetem elvégzése után én is Honbu dojo oktató lettem. Még szigorúbb edzésbe fogtam, hogy fejlesszem a tudásom, és így hozzájárulhassak az Aikido terjesztéséhez.

Akkoriban zajlottak az Amerikai-Japán Biztonsági Szerződés elleni tüntetések, bezártak az egyetemek, és én azon gondolkodtam, mit tehetnék a lézengő diákok érdekében. Végül 1969 áprilisában építettem egy dojot a tokiói Kodairában található házam parkolójában. Ez a dojo lehetőséget teremtett az iskolai Aikido klubokat vezető egyetemisták számára, hogy az akkori zavaros időkben is folytathassák az edzést. A környéken élő gyerekek, látva lelkes gyakorlásunkat, csatlakozni akartak, így apránként megérett bennem a gondolat, hogy nem csak a magam fejlesztésével, hanem az Aikido népszerűsítésével is foglalkozni szeretnék.

1971 novemberében Saitamában megnyitottam a Tokorozawa Dojot, és lemondtam a Honbu oktatói munkámról, hogy ebben a nyugat-tokiói körzetben is fejlődjön az Aikido.

Ezzel a szenvedélyes lelkesedéssel indult gyarapodásnak az Aikido Kobayashi Dojo szerte Kelet és Észak-Japánban, de oktatókat küldtünk számos külföldi országba is.

1987 január 15-én megkaptam a Japán Harcművészeti Szövetség Szolgálati Érdemrendjét, az Aikido magas szintű fejlesztéséért, két díj formájában – egyet az Aikido Kobayashi Dojo, mint csoport elismeréseként, egyet pedig én, személyre szólóan vehettem át.

Tavaly – szeptember 20-án – 75 éves lettem, de továbbra is jó egészségnek örvendek, még mindig tanítok, itthon és külföldön is. Az újév beköszöntével átruháztam tisztemet fiamra, Kobayashi Hiroakira, aki így mostantól Dojocho (Dojovezető). Én folytatom az Aikido Kobayashi Dojo és a hozzá tartozó japán és külföldi szervezetek felügyeletét és az oktatást, a “Soshihan” cím birtokosaként. A Soshihan kifejezés jelentése: egy egész szervezet vezető oktatója. Szeretném kérni mindenki együttműködését és támogatását, mivel az Aikido Kobayashi Dojo egy új korszakba lép!

Tisztelettel:

Soshihan Kobayashi Yasuo

posted by aikido shinbukan dojo

Kategóriák:levelek

1 reply »

  1. Tisztelt Kobayashi sensei, and Hiroaki sensei!

    Ezúton szeretnénk kifejezni szívből jövő jókívánságunkat, sok erőt és egészséget kívánni!

    Az Aikido Shinbukan Dojo vezetőjeként, az összes gyakorló nevében szeretnénk biztosítani lojalitásunkról, az Aikido Kobayashi Dojo irányába. Együttműködésünk és támogatásunk változatlan formában él, erőnkhöz mérten mindent megteszünk ahogy eddig, úgy a jövőben is.

    Üdvözlettel:

    Shinbukan dojocho Bak László

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s