események

A soproni Meishin dojo avatója

2007. május 9-10-én zajlott Sopronban az Aikido Meishin Dojo avató ünnepsége, melyre többek között mi is meghívást kaptunk.

 

 

Az eseménynek az adott aktualitást, hogy a dojo egy új, nagyobb helyre költözött, mivel a régi már szűkösnek bizonyult. A tagok szemmel láthatólag sokat fáradoztak azon, hogy használhatóvá tegyék az amúgy lerobbant helyet. De ezután mindenképpen élvezhetik munkájuk gyümölcsét.

Esztergomból öten vettünk részt az eseményen. A vasárnapi négy órás edzést négy oktató vezette, közülük harmadikként vettem részt az oktatásban. Köszönet érte, tanulságos volt, mind az edzésvezetés, mind a gyakorlás.

 

 

Az edzések végeztével rövid bemutatók zárták a rendezvényt, amelyen mind a tanulók, mind az oktatók rövid ízelítőt adtak aikidojukból.

Sok kitartást kívánok az oktatóknak, és még nagyobb lelkesedést a gyakorlóknak ezen az új helyen. Itt most már minden lehetőség adott a gyakorlásra, csak az egyénen múlik, hogyan fordul annak irányába. Emlékezzenek arra, milyen intenzitással vetették bele magukat az aikido gyakorlásába kezdőként. Ha ez mostanra lanyhult volna, lebegjen szemük előtt a kezdők szelleme a “shoshin no shin”.

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s