események

Kangeiko – “hideg edzés” – 2008.01.4-6.

A kangeiko célja, hogy kihívás elé állítsuk magunkat, és sikeresen megfeleljünk ennek a kihívásnak.

Ahogy O sensei gyakran mondta: ” Az igazi győzelem önmagunk legyőzése”.

2008 januárjának első hétvégéjén került megrendezésre a Kangeiko, melyen a kihívást a szokottnál is hidegebb jelentette. Ezen a hétvégén az átlagnál is alacsonyabb volt a hőmérséklet, így a legmegfelelőbb időjárás állt rendelkezésre az edzések, gyakorlások lebonyolításához. Bizton állíthatom, hogy a jó hangulatú gyakorlások, a csapat lelkesedése felejthetetlen élményeket szerzett mindenkinek. Ehhez járult hozzá Suzuki Koshin sensei, a Kobayashi dojo 6. danos oktatója, aki vezette az edzéseket. Suzuki sensei 37 éve aikidozik, én 10 évvel ezelőtt, 1998 ban találkoztam vele előszőr a Kobayashi dojoban, amikor mint uchideshi, bentlakó tanítvány gyakoroltam, éltem kint 3 hónapot. Sensei igen megnyerő temperamentumával, és meggyőző technikájával nagyon jó hangulatú gyakorlásokat vezetett. Legfőképpen a kihon technikák gyakorlása volt a hangsúlyos, de jo dori, jiyu waza is bővitette a tábor anyagát.

 

A teljes tábor 50 fő részvételével zajlott, az esztergomi dojo tagjain kívül sokan érkeztek Kecskemétről, és a soproni dojo is képviseltette magát, sőt pestről is vettek részt a rendezvényen. A reggeli gyakorlásokat követően közös reggelire került sor a dojoban, amely méginkább edzőtábori hangulatot kölcsönzött az eseménynek. Az edzéseken folyamatosan 40 fő volt jelen a tatamin, kezdőbbektől, a haladóbbakig, sőt voltak akik más stilúsból érkeztek, hogy velünk együtt gyakorolhassanak.

 

Több aikidoka, szálláshelyül a dojot választotta, ahol jó meleg hálózsákban igazán nem okozott gondot az éjszaka. Jómagam, több alkalommal is éltem Japánban a Kobayashi dojoban, amikor több hónapig hidegben (2 fok) gyakoroltam, éltem, aludtam. Leirhatatlan élményeim közé tartoznak ezek az időszakok.

 

Köszönöm Suzuki senseinek, hogy tanulhattunk tőle. Köszönet a Kobayashi Dojonak, hogy biztosította a lehetőséget. Köszönet mindazoknak akik munkájukkal segítették a tábor létrejőttét, és mindazoknak akikkel együtt gyakorolhattunk.

Következő programunk a Schochugeiko, ahol jobban fog dőlni rólunk a víz. A nyári tábort idén Urban Aldenklint 6.danos mester vezeti majd.

dojocho

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s