események

Első, de nem az utolsó – VIII. ASD Tábor

Shirakwa Katsutoshi shihan neve ismerősen hangzik többeknek, sensei már 2009 óta minden évben meglátogat minket. Idén fia Shirakawa Ryuji sensei elfogadva meghívásunkat vezette a szokásos, minden év őszén megrendezésre kerülő táborát dojonknak, mely szám szerint – életrehívása óta – a nyolcadik a sorban.

Igen nagy érdeklődés előzte meg a tábort, mely a jelentkezések számában és a táborhelyek eddigi leggyorsabb elkapkodásában is megmutatkozott. Rengeteg promó anyag látott napvilágot, mely mindenki fantáziáját felcsigázta.

Sensei tagja volt a tavalyi évben Szent Péterváron megrendezésre került Sport Accord Combat Games-re érkezett japán delegációnak, melynek résztvevőit Doshu válogatta ki. Itteni bemutatója, japán képviseletében igen lenyűgöző volt. Nem volt ez másképp a három napos táboron sem, ahol a kihon technikákra építve lehetséges változatokat is bő számban ismerhettünk meg, kielégítve így mind a kezdők, mind a haladók igényeit. Magyarázataiban folyamatos egyensúlyt tartott mind a végrehajtás (tori), mind pedig a befogadás (uke) az ukemi szempontjait figyelemben tartva. Hihetetlen energikus, dinamikus és fáradhatatlan aikidojától mindenkinek leesett az álla. Edzés utáni kérdések rohamától sem futamodott meg, nem kímélve magát csak magyarázott és mutatott.

Az edzőtábort megelőzően sensei Kecskeméten a Shizen Juku Aikido-dojo, tábort követően pedig a Piliszsentiváni Shurenkan Dojo vendége volt, ahol egy egy edzést is tartott a nagy számú érdeklődőknek. Az október 17-19-ei hétvégén Esztergomban lezajlott VIII. ASD Táboron 50+ résztvevő élvezhette és fogadhatta be tanítását. Köszönjük a SSzMA oktatóinak, valamint a kecskeméti, miskolci, székesfehérvári, pilisszentiváni, váci, budapesti, egri aikidokák részvételét az eseményen.

Senseiel legközelebb jövőre, az őszi táboron találkozhattok Magyaroroszágon.

Kategóriák:események

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s